Bon Dia....therapie dag 3 (30-09)

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 16:15

Zoals eerder al vermeld lopen de verslagen een dag achter met Curaçao. Dat komt mede door het tijdsverschil. Het tijdsverschil waar we met z’n allen toch nog steeds een beetje last hebben....

Voor wie de film πŸŽ₯ Groundhog Day heeft gezien weet wat ik bedoel. Wekkertje om 08:00 en ontbijten op het strand. Het ritueel begint wellicht standaard te worden maar elke dag is het + 30 graden en we gaan minimaal 4 keer per dag zwemmen. Klagen hoor je ons niet hoor, begrijp me goed! 🏝✌🏻🏊🏻‍♂️

Oh ja. Gehoord tijdens het ontbijt: Nee Twan zeezout krijg je niet als je ei door de zee heen haalt!πŸ˜‚ We liggen in een deuk en Maud gooit maar weer eens mijn mes op de grond. In het zand ja.....😠

 

In de middag (lees: 13:30) mag Twan mag mee het dock op. Het dock is een plateau waar de dolfijnen commando’s/opdrachten krijgen en waar Maud, Jennifer (dolfijnen trainer), Talina en Ute zitten te wachten op wat komen gaat. Zie het als een groot drijvend (fysio)therapie vlot met een zonnendak. Er zijn er een stuk of 7 en 2 dolfijnen verblijven. Een mannetje en 1 vrouwtjes verblijf. Dat wist ik niet zeker maar daar kwamen we later wel achter....πŸ‘‡πŸ»

We kijken stiekem om een hoekje maar we merken toch dat Maud Ester in de gaten houdt en veel ‘mama’ roept. Tijd om even een blokje om te gaan. 

Na onze sessie is er niet nog 1 sessie wat maakt dat het lekker is dat we de tijd hebben na de therapie om goed te bespreken wat en hoe Maud het doet. Als eerst kwam Kanoa aan bod. Die had ergens last van al wisten we niet wat. Ongesteld kon het niet zijn want het is een mannetje. Het blijkt iets met hormonen te maken en omdat hij de oudste is had hij ‘last’ van 1 van de vrouwtjes dolfijnen in het andere bassin, en dus weinig zin in de oefeningen. Ze had wel zin maar dan heel ergens anders in....#ifyouknowwhatimean 

 

Talina verteld ons verder dat ze denkt dat Maud niet de leeftijd heeft die ze is. Dat klopt en dat houdt ook in dat Maud soms nog een klein kind/baby is. Ze wil graag veel aandacht en vindt persoonlijk contact erg fijn. Wil graag nog vastgehouden worden en heeft baadt bij heel direct contact. De oefening ‘ Auto wassen’ wordt geïntroduceerd en dat houdt in dat alle delen van het lichaam gewassen/aangeraakt worden. Talina mag zelfs al met haar vinger toppen over haar gezicht als zijnde afspoelend water. Idd. Je moet er bij geweest zijn! πŸ‘ŠπŸ»

De verwachting is ook dat des te meer aandacht ze krijgt op een dag des te eerder ze dit zat begint te worden. Noem het omdenken. 10 minuten per dag volle bak aandacht en dat zou haar al kunnen helpen met het verzadigen van de ‘dagaandacht’. We gaan het meemaken en kijken of dit werkt. 

 

Daarna nog even naar het strand waar ze aardig zen aan het graven slaat langs de waterkant. Ik zit naast haar en bezig houden hoef ik haar niet. We zitten te graven om niks maar dat doet er ook niet toe. Na 20 minuten is ze het zat en wil ze haar huis. Appartement dus...en zo geschiedde. 

 

En na het eten net voor dat ze naar bed gaat hoort ze wat geroezemoes en loopt naar het balkon. ‘He Maud’ wordt er geroepen. Had ik al gezegd dat het halve hotel weet hoe ze heet? 

 

Tot zover, tot morgen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.