Bon Dia en welkom op therapie dag 2

Gepubliceerd op 30 september 2020 om 16:39

De wekker ging vanochtend vroeg want voor Twan was het een bijeenkomst voor het Sibling programma. Ook wel het BRUS (BRoerzUS) programma waarin broertjes en zusjes van een ziek familielid worden begeleid. Hoe is het om een ziek familielid te hebben? Tijdens het samen zijn wordt er gesproken of je ergens tegen aanloopt. Vandaag was de kick off en het was een kwestie van aftasten en voorstellen. Een klein min puntje is wel dat Twan het enige Nederlandse kind is. 

Wij gingen voor de verandering maar weer eens ontbijten op het strand (#vervelend) en namen voor Twan wat croissantjes mee. 

Ze (BRUS) hadden een wandeling gemaakt en zo konden ze elkaar een beetje voorstellen. Daarna nog wat gedronken toen was het al weer tijd. Een leuke ervaring en Twan mocht aangeven wat hij deze vakantie nog een keertje wilde doen. Waterskiën bijvoorbeeld maar dat deed ie liever bij -10! πŸ˜‰β›· Nou daar zag de begeleider wel een uitdaging in dus wie weet....🚀

 

Nadat Twan terug kwam werd ie door Maud luidkeels, vanuit het zwembad, geroepen. JAHA.....πŸ₯°....we komen er aan! Ondertussen weet ook het hele appartementencomplex wie Maud is. Ze stelt zicht namelijk 33 keer per dag aan iedereen voor. Iedere dag he...πŸ˜…βœŒπŸ»

Nou en dan de 2e therapie dag voor Maud. We hebben besloten om niet meer te blijven kijken. Het leidt te veel af en we kunnen zo ook wat aandacht aan Twan schenken. Twan en ik besluiten dan ook om te gaan snorkelen in een baai vlakbij ons appartement. Op zoek naar Finding Nemo en zijn vriendjes. Er waren er niet veel, zal wel door het zoute water komen, (?) maar we hebben een paar mooie gespot. 

 

Maud heeft een top middag hij Talina, Ute en natuurlijk Kanoa. We komen tegen het einde kijken en wat is dit? In het water en druk bezig aan het aaien!!!! Vooruitgang boeken 2.0. Super goed om te zien want daar is het mede ook om te doen. Contact

maken met Kanoa. En als Kanoa nog eens flink gesprongen heeft, is het alweer tijd. Maud gaat na het douchen opruimen met Ute en wij praten wij even bij met Talina. We hebben het over Window of Tollarance en krijgen daar een beetje uitleg over. Zie het als een ruit waar je in beweegt wat de impact van stress op het (Kinder)brein moet voorstellen. Zolang de stress binnen dit raam blijft, is er niets aan de hand en functioneert iemand goed. Bij Maud lijkt dit ook aan de hand en er vallen kwartjes op zijn plaats. Hier gaan we zeker wat mee doen. We doen wederom een πŸ–πŸ» en Talina zegt nog dat Twan morgen mee het dok op mag! Niet mee het water in maar kijken hoe het gaat op het dok en wat voor oefeningen Maud gaat doen. Spannend! 

 

Na de dolfijnen therapie gaat Ester nog even voor juf spelen. Nou wil het toeval dat Maud een juf Esther heeft en Maud die “andere mama” noemt! Ja echt. Met een bakje chips aan je huiswerk. Dat doen ze op school niet, laat staan thuis! En terwijl het huiswerk tijd is in appartement Baas, rij ik even met de buurman mee om wat boodschappen te halen. Het bier is ook bij hunnie op en dan kan je maar beter een goed buur hebben, dan een verre vriend. De Amstel is niet in de reclame want een doosje bier kost maar fl 61,49 ANG (Antilliaanse Gulden) Das €30. Zonder statie geld, idd. Oh ja en 25cc. 

 

We sluiten de dag af met een vette hap. Want een frikandelletje gaat er natuurlijk altijd wel in...

 

Tot zover, tot morgen! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.