Bon Dia….therapie dag 1

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 14:27

En dan is eindelijk de dag daar. Meer dan een jaar geleden is het idee ontstaan en vandaag is eindelijk de dag daar. Dolfijn therapie. Op Curaçao waar het altijd waait maar de afgelopen dagen windstil is. In Curaçaose begrippen welteverstaan want het waait wel maar niet hard; aldus de plaatselijke Piet Paulusma. 

Goed. We mochten ons om 12:30 melden bij het CDTC, Curaçao Dolphin Therapy Center, en we ontmoeten Talina en Oute. Talina was vanuit Nederland op zoek naar een nieuwe uitdaging en is hier al een tijdje werkzaam als psychomotorisch therapeut. Oute (ik hoop dat ik het goed schrijf) is afkomstig uit Oostenrijk en loopt stage als fysiotherapeut. 

Terwijl Maud en Twan worden rondgeleid, hebben wij een anamnese gesprek met Talina. We bespreken wat de doelen zijn en wat we van de therapie verwachten. Daarna nemen we afscheid (een zoen kan er nog net van af) en Maud gaat, onder de indruk, mee met Talina en Oute. Na een kleine 10 minuten komt ze tevoorschijn in een mega stoer wetsuit met een beetje roze, wit en blauw. Een gele wetsuit hadden ze waarschijnlijk niet anders had die haar voorkeur…..#lievelingskleur

We zien een glimp van Maud en ze loopt totaal verbouwereerd mee met Talina. Nog net niet hand in hand….maar dat zal wel niet lang meer duren! Ook wij mogen mee en kunnen van een afstandje zien hoe het gaat. De oefeningetjes gaan goed maar de dolfijn, genaamd Kanoa (spreek uit als KA NO A) durft ze nog niet echt aan te raken. Maud zal wel denken: Wat is dit voor rare zemen leren lap? En wie zijn jullie allemaal die vertellen wat ik moet doen?? Al met al gaat het voor de 1e keer niet slecht en met al die eerste indrukken heeft ze toch nog even gezwommen met Kanoa. Ook Jennifer (dolfijn trainster) zegt dat veel kinderen het ‘eng’ vinden en erg moeten wennen aan de dolfijn. Iets met vertrouwen tanken. Met honden had ze dat ook en dat gaat ook nu stukken beter. 

De therapie dag wordt afgesloten en als Maud aan het douchen is hebben we met Talina nog een kort gesprekje hoe het ging. En met een afsluitende high five 🖐🏻gaan met een goed gevoel naar het appartement.

Aldaar aangekomen ontvouwt zicht een leuk ritueel in het zwembad. Daar hebben we nog meerdere malen het dolfijnen spelletje met de bal nagebootst. Maud zit op de kant en Twan was de dolfijn. Maud moest een tik op zijn neus doen zodat dolfijn Twan de bal ging halen. Net zoals dat met Kanoa ging. Echt heel grappig om te zien! Veel indrukken dus vandaag…..voor alle partijen!

 

Tot zover, tot morgen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.