Een dol fijne vlucht

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 14:20

Met nog 3 weken te gaan zitten we volle bak in de voorbereidingen voor de dolfijnen therapie. Veel (standaard) papierwerk voor de therapie wordt of is al ingevuld. Extra informatie wordt ingewonnen voor de vlucht, de hoeveelheid medicijnen(gebruik) wordt berekend en langzaamaan zijn we begonnen met aankopen zoals zonnebrand, zwembroeken en natuurlijk mondkapjes

Het Corona virus maakt het er echter niet makkelijker op. Neem nu dat mondkapje. De kans dat Maud 9 uur lang een mondkapje gaat dragen in het vliegtuig, is net zo groot als dat er hier dit jaar een Ford Mustang onder de carport staat.
Corona en vliegen is in mijn beleving niet zo’n hele groot wereld van verschil. Tenminste: als het neer komt op type vliegtuig. Maar daar zat ik even goed mis. Het RIVM heeft regels die voor iedereen gelden. Neem als voorbeeld dus de mondkapjes. Via rijksoverheid.nl is het volgende te lezen 


“Moet ik een mondkapje dragen als ik naar buiten ga?
Dit is niet nodig. Alleen in sommige specifieke situaties kan het dragen van een niet-medisch mondkapje van meerwaarde zijn. Daarom is een niet-medisch mondkapje sinds 1 juni 2020 verplicht in het openbaar vervoer, in het vliegtuig en in touringcars (dit geldt niet voor stations, perrons en haltes)voor reizigers van 13 jaar en ouder en OV-medewerkers. Dit is een mondkapje dat niet in de zorg wordt gebruikt.”

Voor de goede orde: Maud is 8 jaar
Kijk. Ze zeggen ook iets over vliegen. Laten wij nu 9 uur lang in een Boeing Type 7777777(?) zitten. Nou daar komt ie. Wat staat er op de website van Transavia: “Een mondkapje is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder” Op de website van KLM: “Passagiers moeten overigens zelf voor een mondkapje zorgen. Kinderen onder de 10 jaar hoeven die niet te dragen.”
En ja en waar vliegen wij mee? Idd. TUI. “Vanaf 6 jaar en ouder ben je verplicht om aan boord een mondkapje te dragen tijdens de gehele vlucht” 😖

En dat kan wel kloppen want de vliegtuigen van TUI zien er HEEL HEEL HEEL (Jochem Meijer red.) anders uit dan de rest van alle andere vliegtuigen.....🤷🏼‍♂️✈️🤔 Waarschijnlijk zitten in de vliegtuigen van TUI (lucht)filters van AliExpress. En dus kan ik me voorstellen dat er andere regels gelden dan bij andere vliegtuigmaatschappijen......🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️ En zelfs gewapend met de verklaring van notabene onze eigen kinderarts dat Maud in sommige gevallen niet coöperatief kan gaan meewerken zegt TUI: Computer says no......(Little Britain) 


Echter. Na fantastisch werk van onze (inmiddels vaste) reisagent Miriam v/d Heide van Travelcompany is er toch een oplossing. Lang verhaal maar we vliegen nu met KLM!!
Desondanks hebben we toch besloten dat we gaan oefenen met een mondkapje. Met name op school (lees: fysiotherapeut) doet Maud oefeningen om een mondkapje te dragen. Hoeft dus geen mondkapje maar zou zomaar eens handig kunnen zijn!

#ikweetnogweleengoedereisagent #tochmaaroefenen


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.